Despre Jalon

Jalon carretera Bernia  Jalon Jalon este capitala Văii Jalon, cunoscută și sub numele de Vall de Pop (Valea Pop), situată lângă râul Gorgos,...

jalon
Jalon carretera Bernia


 Jalon

Jalon este capitala Văii Jalon, cunoscută și sub numele de Vall de Pop (Valea Pop), situată lângă râul Gorgos, într-o câmpie, înconjurată de Sierra de Bernia și de Munții Sierra del Forner. Jalon se mândrește cu unele dintre cele mai magnifice peisaje din Spania, cu peisajul său de măslini și pini, amestecat cu plantații de portocali și podgorii și satele sale îndepărtate Jalon, Alcalali, Lliber și Parcent.

Orașul este situat la aproximativ 1 oră și 15 minute de mers cu mașina la nord-est de aeroportul Alicante, la aproximativ 14 kilometri sau aproximativ 20 de minute cu mașina de orașul Calpe din nordul Costa Blanca.

Istorie și cultură

Valea Jalon este renumită pentru vinurile sale, bodegile din Jalon produc un Moscatel foarte fin, precum și niște roșii excelente și pline; Există mai multe bodegi în regiune care merită vizitate pentru a gusta vinurile delicioase.
În 1472, maurii care trăiau în Jalón au trimis vinuri la Curtea Valenciană, iar acest vin a fost timp de multe secole baza economiei regiunii Valencia: vinurile din Jalón aparțin „denominației de origine” din Alicante.
Timp liber și recreere
Drumețiile și plimbările pe poteci până la Sierra de Bernia, la Penyo de la Mica, Sierra del Forner și Castellet (micul castel) sunt toate trasee frumoase pentru plimbătorul pasionat.
Vizitatorii pot face echitație sau quad în Benissa, care este la 6 kilometri.
Orașul Jalon
Chiar lângă piața principală din Jalon se află frumoasa biserică din Jalon, construită în stil neoclasic, cu altarul său remarcabil și cupola albastră. În aceeași piață se ține o piață în fiecare marți în jurul fântânii pieței.
Jalon oferă cumpărături grozave și câteva baruri și bodegi fantastice pentru a savura un pahar frumos de vin Jalon și a urmări cum trece lumea locală.
Excursii
Pentru cei care doresc să se bucure de împrejurimile naturale sau de siturile istorice, pot fi rezervate excursii la Peștera „les Maravelles”, unde au fost găsite vestigii preistorice; până la muntele Bernia, unde se găsesc rămășițele castelului Forat și fântâna Font de Cabanyes și de unde vă puteți bucura de vederi panoramice ale coastei Alicante.
Cumpărături și piețe
Jalon este un oraș fermecător cu magazinele sale de artizanat, cramele, restaurantele și locurile sale și este un loc grozav de vacanță pentru cei care doresc să învețe cultura locală.
Rastroul din Jalon are loc în fiecare sâmbătă lângă râu. Aici veți putea găsi, printre o varietate largă de oferte, mobilier de epocă. Piața săptămânală de produse deschise are loc în fiecare marți în piața principală.
Bucătărie
Jalon are o gastronomie locală interesantă și interesantă. Renumit pentru dulciurile și produsele de patiserie făcute cu migdale locale. Încercați pastissets, mantecaos, carquinyols, mostachos și faimoșii lor bollos (produse de patiserie făcute cu mazăre verde).
Jalonul este renumit și pentru cârnații săi, încă creați folosind rețete străvechi; Exemplele delicioase de Morcilla, Bufas, Longanizas și Chorizos se potrivesc bine cu un strop de roșu local plin de corp. Jalon este renumit pe bună dreptate pentru vinurile sale roșii robuste și albe dulci, Mistela și Moscatel.
Sărbătorile
Există o serie de festivități dedicate diverșilor sfinți de-a lungul anului; fiesta Romero (ultima sâmbătă din aprilie), mauri și creștini (ultima duminică din iulie), sărbătorile din Santo Domingo (4 august) și sărbătorile Fecioarei Pobre (a treia luni din octombrie).
Excursii de agrement
La aproximativ 45 de minute cu mașina puteți vizita Parcurile Acvatice din Benidorm (Aqualandia, Mundomar, Terra Mítica) și la 30 de minute de mers cu mașina vă va duce la Safari Park Vergel, puteți vizita și golfurile Benidoleig și Valea Ebo.
Golf
Există o gamă largă de terenuri de golf care se potrivesc fiecărei abilități la o oră cu mașina de Jalon.
Climat
Valea Jalon se bucură de un climat tipic mediteranean, poate deveni foarte cald în timpul verii, iar iarna zona este protejată de vânturile reci din nord de către munții din jur.
Zona are o medie de aproape 3.000 de ore de soare în fiecare an, iar temperatura medie depășește cu ușurință 20 de grade. În 1986, Organizația Mondială a Sănătății a recomandat clima din zonă ca fiind una dintre cele mai echitabile din lume - nici prea cald vara, nici prea rece iarna. În medie, se poate lăuda cu 325 de zile însorite în fiecare an, ceea ce îl face o destinație ideală pe tot parcursul anului.

COMMENTS

Nume

alicante,1,animación,1,beautifull,2,Benibrai,2,Benichembla,1,benidorm,2,Cau,1,Chávez,1,Christian kingdom,2,community,1,costa blanca,1,costa blanca spain,1,craft shops,2,Cristina,1,Cuta,1,denominata,1,district lively,1,electrica,1,Entretenimientos,1,Església Parroquial de la Nativitat de la Mare de Déu,2,Evo Morales,1,famous moscatel,1,Feliz año nuevo 2010,1,gheorghita,1,girls,1,girls of jalon,1,golf,1,Gorgos Jalón,2,hiking,1,instalación,1,jalon,5,jalón,3,jalón girls,1,Jalon Valley,1,la Virgen María,1,Lliber,1,located,3,maps,1,marina alta,1,market,1,mediterranean climate,1,misha,1,mountainous terain,1,municipality,1,Murla,1,Murta,1,Museu del Vi en Maserof,1,Museu Etnològic,1,Nochebuena,1,Papa Noel,1,Patrona de Xaló la Mare de Deu Pobra,1,people,1,piscina,1,pool,1,position,2,Ráfol,1,repopulated,1,routes,1,San José,1,serpiente,1,snake,1,Spanish,1,swimming,1,urbanistica,1,valenciana,1,vasilica,1,video,1,vinuri,1,winters,1,YouTube,1,
ltr
item
JALON 🏡🏝 HOUSE 🏡🏝: Despre Jalon
Despre Jalon
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjdsHQdpcxEwmamo72Tnz9raDzHOAYxvxN6w4dbFLjnA9KDcx3tQHq0MRkQV14bY69DAYqIH8G0ZnBE2ByQkDsmECiKotDjq0e6Dka-jVm-x02VWJF_59dmH1sPsrrNSdsDkna-MCXc-lmMVg0IIQExdAoUYOjPEvxyWBo4nBvJzHmm2Jxb7L2NrBBXMg/w320-h199/jalon-careterra-bernia-14.PNG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjdsHQdpcxEwmamo72Tnz9raDzHOAYxvxN6w4dbFLjnA9KDcx3tQHq0MRkQV14bY69DAYqIH8G0ZnBE2ByQkDsmECiKotDjq0e6Dka-jVm-x02VWJF_59dmH1sPsrrNSdsDkna-MCXc-lmMVg0IIQExdAoUYOjPEvxyWBo4nBvJzHmm2Jxb7L2NrBBXMg/s72-w320-c-h199/jalon-careterra-bernia-14.PNG
JALON 🏡🏝 HOUSE 🏡🏝
https://jalonhouse.blogspot.com/2022/11/jalon-spain-alicante.html
https://jalonhouse.blogspot.com/
https://jalonhouse.blogspot.com/
https://jalonhouse.blogspot.com/2022/11/jalon-spain-alicante.html
true
7790914466970494873
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content